Friday, February 13, 2009

Awkward Situation.



Pagi Jumaat. Aku xde kelas arini. bosan pulak duk dlm bilik sal ni sorg2. Yg len ade kelas. Nak balik bilik cam mls lagik coz bilik sal ni intenet laju, lg 1 bilik aku kat aras 2 kot. Bilik sal kat aras 5... So aku cam nak stay kat cni dulu. Jap lg aku turun la. Balik bilik pon cam xde org gak coz rmate aku ade kelas la pg nih..

OK2, tgk tajuk tuh. Huhu tetiba aku cam luahkan ape aku simpan2 psl kebelakangan ni. Ni smua psl kes yg berlaku kat kawan2 aku baru2 nih. Perang Dunia Ke berapa ntah. Tapi siyes ini yg terbesar. Sampai banhangnye pon aku terasa. Thats y aku kate awkward. Heh~. Bile mula ntah aku dah lupe. Hey kwn, aku rindu ah mcm sblm nih. Korang berkwn cam biasa, n aku pon cam selesa nak lepak n gurau2 ngan korg time tuh. Gelak sama2 kan. Keluar makan sekali. Hang Out ngan korg.. Smua lah.

Tp tu smua cam dah xleh nak pulih balik ehh?? Kan korg dah mntak maaf sama2. Sama2 salahkan? So apsal xcakap cam biasa balik? Susah eh? Ekceli xde susah mane. Cuma ade Ego dlm dr korg. Xabes2 ngan Ego korg. Sekali skala biarlah LC ke, RXZ ke... Hmmm.. Bosan tau x camni? Aku nak sgt korg baik2 cam dlu balik.

Tulah korg. Kalau dgr ckp aku time tuh... "sudah2, diam nnt jd gadoh".. Kan senang? Xde nak masam2 muke n situasi cam ni pon xde nye nak jd kan? Tp time aku ckp cmtu, siap larang2 korg gurau cam bebudak tuh... Korang leh ckp kat aku.. "ahhh Topex dengki". Wahh, aku nasihat kot suro korg diam coz kadang2 kite kene la alert time bile nak gurau cmtuh n camni kan?.. Sumpah aku xdengki dowh. Aku syg korg kot, psl tu aku larang2 korg gurau camtu. Takot ape? hah takot jd camni la. Aku dah penah lalu la smua nih. Pasal tu awal2 aku masa korang "gurau" tuh aku mntak korg senyap!!!! Susah ke time tuh nak senyapp?? Haa psl xnak dgr ckp aku korg dah pon gadoh. Time tuh aku da xtau nak salahkan sape. Xpe2 mungkin yg sorg gurau2 n yg sorg lg cam moody time tuh kan. Tp skrg jgn la gadoh dah. Berdamailah. Tolong a.k.a please... Berdamailah. Kembalilah mcm biasa..:(

Buntu dah nak wat cmne nak bg korg baik cm dlu balik. Susah woo cmni. Aku da mcm susah nk rapat ngan yg mane. Lepas pd korg gadoh tu, slalu jd situasi cmni. Hari ni hari Jumaat. So, kalau hari2 Jumaat sblum ni, aku naik bas g masjid. Korg naik motor sama2 kan? Abes arini cmne? Selalu lepas Solat Jumaat kite g mkn kat KTHO sama2 kan? Kite mkn Bakso n ABC kat ctu kan? So, arini camne? Mmglah kalau korg xde aku still bole pegi mkn kat ctu tapi rase mcm laen sgt2 kot...:(

Wei, aku slalu doa la korang baik cam dlu. Tp bile korg nak smpai seru ni? Hmmmm..

"KORANG.. KORANG BERDAMAI N KEMBALI LA CAM BIASA... AKU HARAP SGT"

.Emosi.Pagi. :S

7 comments:

HuRry aDam said...

dearest topek..

topek, x yahlah rase awkward..btw..ak mintak maaf giler2 kat ko, sbb ko ase cmnie becoz of me :(

sorry dowh..i'll try my besh to fix it up..okeh! promise u :)

T.O.P.E.X said...

upppsss..
alamak ade org bc blog akuh..:S
haha ok2 xde hal..
aku cume xslesa sket kot..

nnt ok la balik..:D

HuRry aDam said...

hahaha..sye bace sume bende :P

sye nerd :D

Alepela said...

waaaa,'saya'..haha

nana belle said...

dear mr topex...
jgn sdey2..
sedangkan lidah lg tergigit..
inikan pula kengkawan...
blom suami istri lg tue...
rock r beb...
peace...

HuRry aDam said...

cik nana bella, kisah itu kisah saye..topek pelakon tambahan..

nie berlakon je..hikhik

T.O.P.E.X said...

haha y so srious??
nak kene pukui smua?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...