Thursday, April 30, 2009

berbeza itu pasti


hmmm tetiba tangan terasa gatal nak menaip.
padahal tadi niatnya mau tido awal.
maklumlah dalam hati ni tiap2 hari ada niat nak tido awal sebab nak bangun awal.
ermm setakat ni niat2 itu kurang berkesan.
ahha.. ya aku akui memang ini perangai buruk aku.
hmmm kalaulah ada pertandingan tido paling lama.
paling tidak mungkin aku berada dalam golongan top 3.
mungkin =]
MyEm0.Com

oh berbalik pada tajuk post kali ini.
berbeza.
ia adalah pasti.
maksudku disini adalah perbezaan antara kau dan aku.
mungkin biasa kita dengar ayat "kau dan aku serasi bersama"
oh itu serasi. kalau di huraikan memang nyata berbeza sekali maksudnya.

hidup kau dengan gaya kau.
dengan gaya yang kau rasakan selesa.
dan aku?
aku hidup juga dengan gaya ku.
sebab itu pernah dan akan sentiasa ku katakan.
kalau kau bukan dunia aku, pergi da aku hargai.

sebab?
perlu ku nyatakan disini sebabnya.
aku suka hidup dengan gayaku.
dan aku juga suka hidup dalam duniaku.
jika kau cuba untuk hidup bersama ku dan kau rasa tidak selesa.
ini akan membebankan hidup kau.
eh bukan hidup kau saja, mungkin hidupku juga.
oleh itu, sekali lagi aku tegaskan
kalau kau bukan dunia aku, kau boleh pergi dan aku akan sentiasa menghargai.

kau dan aku berbeza.
mungkin. mungkin ada yang sama namun tidak pernah segalanya adalah sama antara kita.
sebab itu aku katakan lagi disini, berbeza itu pasti.
mana mungkin kita akan sama segalanya.
sedangkan kembar seiras walaupun sama tapi kita tahu ada bezanya.
ini juga menerangkan bahawa berbeza itu pasti.

minat.
kita lihat dalam etika pemakan kita.
mungkin kau suka makan di "secret recipe" sedangkan aku lebih suka makan "kfc"
lihat.. berbeza itu pasti bukan?
mungkin kau lebih suka berpakaian ala2 model barangan mahal sedangkan aku lebih senang pakai baju yang mampu dan sesuai. bundle pun aku layan.
berbeza berbeza.
mungkin waktu2 lapang kau suka bersukan?
oh aku? aku suka menghadap laptop biarlah 25 24 jam sekalipun.
mana bisa kita serupa =]

dan sekarang.
kau sudah hilang kemana?
ke awan, ke langit, ke bulan dan bintang mungkin?
sedangkan aku masih setia menghadap teman laptop ku ini.
hahhhha~
berbeza itu pasti bukan?


MyEm0.Com




p/s : pasti? =]

22 comments:

miss izan said...

tetapi berbeza tu melengkapi...
contohnyer,die pandai masak n ko tak pandai,die tak suke makan n ko kuat makan.
kan melengkapi tu...

ececceehhh

(contoh sal makanan coz mood lapo)

zura razak said...

berbeza?
banyak beza sbb kita bkn manusia sempurna..saling melengkapi..bagaikan bab2 dlm statistik..hahaha..aku dah mereng..

T.O.P.E.X said...

izan, melengkapi da msuk bab lain. tu da masuk bab regression kot.
aku kat anova lagi la.

kak zura, haha.. saling melengkapi ye? memang da mereng ni. heh~

miss izan said...

wahhhhhhhhh...
komen nak statistik aje...
hehehe

-->mood statistik da lesap.

T.O.P.E.X said...

arghhh~
jgn disebut lagi statistik tu..
menci2~

miss izan said...

aku pon!!!!
mencikkkk........
hehehee

T.O.P.E.X said...

haha.. yeah kite sama.
so kite serasi la ni.
ehem2~
leh la kawen.
jom la kawen zan (tetiba gatai)

miss izan said...

jom2!
aku mmg ngah mood gatai skg ni..
kah3~~~

T.O.P.E.X said...

erkk~
alamak..
xjadi la..
hahaa~

atEe said...

oh no..adekah aku akan merase nasik minyak lam mase tedekat ni???
topex ngan izan nak lgkah bendul aku ke??
ngahahahaha

T.O.P.E.X said...

ahaha..
jgn ckp atee..
masin mulut ko nanti..
saya xsedia lagi ni..
nanti mak saya marah..
ahaha~

atEe said...

ngahaha
xpe dun worry
aku x mkn bnde2 masin lg lam mase tedekat nih

mak sy pon marah nnt

T.O.P.E.X said...

ahaha..
layan je la atee ni..
shitto.
aku smpai skrg xtau maksud shitto tu.
shitt ke?
asal ade o?

atEe said...

tambah 0 nmpak sopan ckit
hehehe

T.O.P.E.X said...

ooo baru dapat~
ahaha~

zura razak said...

cam bahasa jepun pun ader...hikhik..
ni sesi perkenalan ek..izan!!kita ada borak dgn tehah kan lepas paper h.etnik?

miss izan said...

oooo...
inikah?
baru kenallll,,,
salam perkenalann...
(tumpang blog topex jap eh)

hehehe

T.O.P.E.X said...

ahaha.. masing2 boleh la buat rnion ke sesi ice breaking ke. sesi pengenalan ke kat cni. topex xkisah.. sukeee~

zura razak said...

mcm x iklehla taufik nie...merapatkan silaturahim beb!

T.O.P.E.X said...

ye2..
bagus..
topex mmg suke merapatkan silaturahim ni.
tapi topex xde rahim la.
camne nak rapat kan rahim ngan korg?

Anonymous said...

ni dah lebey...huh!

T.O.P.E.X said...

alamk terlebey suda :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...