Sunday, May 10, 2009

Ibu Saya Namanya Normayati


Assalamualaikum dan salam hari ibu. Hehe.. Hari ni nak ucap SELAMAT HARI IBU kat semua ibu2 di dunia. Kat Mak aku, Namanya NORMAYATI BINTI ALIAS. Kat akak aku, Namanya RAZILAWATI BINTI RAZALI. Kat akak aku sorang lagi, Namanya NORHEDAYAH BINTI JUSOH. (jangan tanya kenapa nama ayah kitorang tak sama).

Hmmm.... Hari ibu.. Takde adiah takpe. Wish pon da cukup tanda kita hargai mak. Tanda kita ingat mak. Huhu kelmarin dah wish SELAMAT HARI IBU kat mak. Semalam lak wish HAPPY MOTHER'S DAY kat mak. Haha. Jap lagi nak pos kad hari ibu kat mak. Tapi segan. Hehe takde adiah nak bagi just ada kad je. Duit takde la. Banyak lari bajet woo ini semester. Heh takpe2 janji ikhlas. Jangan mak peranjat lak dapat kad dari anak lelaki dia nih nanti. Heh~

Kat dalam kad tu nak tulis ape? Rahsia. Kantoi la nanti kalau bagitau. Haha. Janji mak paham je. Kawan2, pergilah wish hari ibu untuk ibu2 korang. Alahai takkan la wish pon segan kot. Mak kau ngandung kat kau takde pun nak segan2 bawak perut terhuyung hayang. Hah pegi2. Tak berani nak wish? Alah, mak kau takde berani je beranakkan kau. Sakit tu. Kau nak wish pun tak berani? Sakit ke sampai tak berani? Sakit kat celah mana gak ehh? Hahha takde2 pegi je wish ok! Hmmm malas wish? Adeh la kau ni. Mak kau kalau malas jaga kau, dah lama kau tak terurus ntah ada ntah takde dah sekarang ni. Hoho pegi la wish ok! Hehe wish je janji niat untuk bagi dia penghargaan. Bagi dia rasa dihargai. Biar mak kau tau kau sayang dia. OK? Dah janji tu. Pegi2.

Mak saya namanya NORMAYATI ALIAS. Berapa kali nak cakap ntah. Haha takpe2 janji korang tau nama mak aku. Aku sayang dia. Sayang gila. Nanti bila aku da kawen pun, mak aku 1st, kemudian baru isteri aku. Nak wat camne aku kan anak lelaki. Korang tau la kan tanggungjawab anak lelaki kat mak diorang camna? Dan kau, yang akan jadi bini a.k.a isteri aku kelak, kena tau tanggungjawab kau sebagai anak perempuan. Sape nombor satu bagi kau nanti. Kau kena tau tu. Huuhuu so kau takleh salahkan aku nanti kalau mak aku lebih aku utamakan ea.. Takpe2 nanti kite bincang elok2 =]

Takde ape sangat post hari ni just nak cakap tu je. Janji korang gi wish gak kat mak korang. Sian dia duk tunggu2 kau cakap kat dia "SELAMAT HARI IBU". Pergi ok!

OK akhir kata dari aku..

"Sejahtera anak bernaung hormat, berdaulat derhaka mundurlah mereka.."

p/s : pos laju la kad ni, nanti lewat la kalo idak..=P


12 comments:

luvida said...

lupe nk beli kad ari ibu..em..bg lmbat cket xpe kn? huhu~

T.O.P.E.X said...

@6738119315447455447.0
hoho boley je asal niat tu betoi =P

miss izan said...

topex,nt kte bincang k,sal nak utamekan sape pas kawen tu?
hehehe...

tape2 byk g mase nak discuss bout dat.
lalala~

-->pg td aku da sambung hari emak ngan mak aku,kat umah gituuuu...=P

joegrimjow said...

besday yg beshhh

T.O.P.E.X said...

@5362814897850535993.0
ok izan. haha kita bncang nnti.
tapi ayat last tu cam menganjeng aku yang tak dapat balik je?
ni nak kene ni..T_T

Monkey D Luffy said...

hepinyer mak kamu ;p

T.O.P.E.X said...

@8858654295053966265.0
erkk joe, apekah ni ?
heh~
*lost*

T.O.P.E.X said...

@27947475081235719.0
itu yang sepatutnye la INSYAALLAH =D

Abe J said...

"Mak saya namanya NORMAYATI ALIAS. Berapa kali nak cakap ntah. Haha takpe2 janji korang tau nama mak aku. Aku sayang dia. Sayang gila. Nanti bila aku da kawen pun, mak aku 1st, kemudian baru isteri aku."

tertarik dgn post ni...tp jgn ckp je tau...dh bce n tgk video hr ibu kat blog pmfep? kalo blum tgk la skrg ye...crite nye lbey kurg ayat di atas je...tp diri ini manusia,x semua yg dikatakan akan sama spt yg dilakukan...semoga kita semua menjadi anak yg soleh n solehah..insyaAllah

T.O.P.E.X said...

@7542884299002948095.0
Tq abg J atas nasihat yang diberikan.
saya selalu doa moga ape yg dirancang dapat berkat Allah. INSYAALLAH ini bkn ckp kosong sematamata. pasal vdeo tuh nnt saya tgk ok! Thanks again =]

i_m diba said...

xksah pn..hari ibu kn hari2..heheh
ni bukan merepek ye;p

T.O.P.E.X said...

@3923961759021598710.0
betol gak kate diba tu. huhu~
hari2 hari ibu =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...