Friday, October 29, 2010

Game Farmville di Facebook punca ibu bunuh anak!


Dulu aku kemaruk gila babas main game ni. Tanam-tanam tunggu jap pastu tuai-tuai pastu dapat duit pastu naik level pastu boleh besarkan kebun pastu beli rumah beli itu beli ini. Huish nampak cam bodoh je game ni tapi boleh buat orang kemaruk gila.


Boleh tambah-tambah jiran kat kebun tu. Sambil-sambil tanam kat kebun sendiri boleh pergi tolong bersihkan kebun orang lain lepas tu boleh dapat duit lagi. Kawan aku haritu kemaruk gila main game ni sanggup seharian mengadap facebook sebab nak pintas level aku!



Bahaya tak bahaya la kan game ni. Sampai orang yang kemaruk main game ni boleh lupa nak study lupa nak makan lupa nak mandi. Lebih bahaya lagi sampai sanggup bunuh orang. Bertambah bahaya bila seorang ibu sanggup bunuh anak sendiri sebab Farmville! *Mata bulat mulut ternganga.



Dia bunuh anak dia sebab anak dia nangis masa dia syok main Farmville! Haish. Dia bunuh macam mana? Dia goncang-goncang BAYI tu sampai kepala BAYI tu terhantuk kat meja. Hey mak dia ni memang nak makan terajang barangkali. Umur anak dia 3 bulan ya. 3 bulan.





Nama orang gila ni(terus ubah persepsi) Alexandra. Dia dihukum penjara 25 tahun. Kalau ikutkan dia ni boleh dihukum lempang sampai mati (ok tipu!). Dia boleh dihukum mati la sepatutnya tapi sebab dia muda lagi, dia dihukum penjara saja. Hah, pergilah kau main Farmville dalam penjara sana! Kalau kau bengang lepas ni, kau goncang je pintu penjara tu ok?!



Gua baca ni dari akuserabut & notakosong.



Nota farmville: Jaga-jaga lah korang yang masih main Farmville, nanti dalam kebun korang ada hantuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!! Eeeee takut tak?!

8 comments:

MissNafa said...

takut lak ai. syukur dah berenti maen bende merepek nh ;)

nanad said...

berhantu game2 kat fb ni..kalau dah dok ngadap,ssh nak berhenti..haish~

♥CIK SHA♥ said...

erk? smpai macam tu punya addicted pun ade ke??aiyaa..sian baby tak bersalah tu..mati sia-sia je..ngek punye mak..

Privacy_Resident said...

@MissNafa
Itulah sama lah kita dah berhenti tapi member still send request macam2! HAHA

Privacy_Resident said...

@nanad
Tau takpe. Lepas ni lagi seram. Hhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaa~

Privacy_Resident said...

@♥CIK SHA♥
Ngek ngok ngek punya mak macam tu. Mental kot? HAHA

melon said...

ini baru dikatakan hebat !!

jgn tiru aksi tersebut

nn said...

gila. dulu pernah gak kemaruk farmville. tapi dah setahun stop. alhamdulillah. kalau tak aku pun jadi gila macam dia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...