Monday, June 15, 2009

Ada hikmah


Hidup. Bukan susah nak susah. Bukan senang nak senang. Tapi takpe, kadang semua ni ada hikmah.

Sebelum start short sem ni, aku dalam dilema. Nak sewa bilik atau nak duduk bilik free? Kalau nak sewa bilik dah tentu kena bayar. Nama pun sewa kan? Sehari RM3.50. So kira dalam ratus gak kalau nak sewa bilik. So tak jadi nak sewa bilik. Aku pilih nak duduk bilik free. Free maknanya percuma. Percuma maknanya tak perlu bayar. Suka3 :D Tapi kalau nak duduk bilik free, kena join UPSM. Sebab UPSM buat perkampungan. Nak taknak terpaksa join. Yelah nak duduk bilik percuma kan =]

Mula join UPSM terpaksa. Muka bila datang perjumpaan masam mencuka. Senyum jauh sekali. Pandang orang muka nak kerek je. Yelah "kau apa kes nak senyum-senyum dengan aku? Kau tak tau ke aku join sebab nak duduk bilik percuma je? So tak payah nak senyum-senyum dengan aku" Wahahaha sampai macam tu sekali.

Bila dah join. Mula la rasa seronok. Yang tadi tarik muka masam mencuka sekarang senyum sampai ke telinga. Sebab tu aku kata semua ada hikmahnya. Dulu rasa terpaksa join UPSM. Sekarang rasa suka. Rasa suka, rasa seronok tak tahu nak gambar macam mana. Mereka memang baik. "Hish tak patut aku masam-masam dulu". Haha.

Sekarang perkampungan dah habis. Mereka ada yang balik. Harap dapat jumpa lagi bila-bila ada program. Kerjasama. Kamu semua memang baik. Tak kisahlah nampak baik depan mata aku saja. Janji bagi aku kamu semua baik.
*senyum*

Nanti M3P harap bagi kerjasama. Jangan mulut je cakap gerak bersama. Hehe. Aku pun sama. Tapi aku tahu, kamu semua bukan cakap saja. (kan?) Haha. Kalau kamu semua tak tolong aku nanti mati la mati la. M3P ntah kemana, aku pun ntah kemana. So jangan lari-lari. Mari senyum dengan aku. Mari senyum bawah tekanan (curi kata-kata abg Q). Dah lali kan? So lek-lek je ok.

Pernah aku cakap sebelum ni. Kali ni nak cakap lagi.
Betapa Aku Selesa Dengan Korang Semua..*senyum malu*

Saja nak letak gambar-gambar ngan mereka =]


Gambar time ke Sungai Gabai. Aku baru sampai time ni =]


Dah mula nak basah dah ni. (belakang tu terpaksa di tutttt kan)




Mandi sambil bergosip. Ishh2~


Shampoo pun boley =D


Jangan salahkan aku. Ni Aida yang suro ok =]


Dah nak balik dah time ni =)


Hah nilah tenggiling merah yang bertanggungjawab bawak aku ke Sungai Gabai.


Jom pulang. Weee~ =]

p/s : Baru pindah bilik baru. Busukkk~.



p/s/s : Superkentot, kelawar malam kalau bukan kamu jangan la terasa. Ish3 =]




10 comments:

aken_surf said...

lps ni ko kne sewa blik blik ar ye...xdpt nk jimat

haruan tasek said...

wonderpets..wonderpets
apa yang penting kerjasama

dak baik said...

selamat bekerja di bwh tekanan...
(senyum smpi tinger)...
aku balik dlu....
nti dah dtg aku smbg wat keje m3p tu ye...

dila john said...

hoho ~~~

mari senyum sokmo semua,
dari kanan cepat senyum!!!

_panda_ said...

hu3
salam
topek all da best
ape yang bole aku tulun
aku tulun
dun wery

sok aku nak balik
jangan jeles
hua3

xuen adyla said...

ombak

hahah

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

tahu xpe.mase malam taklimat perkampungan rasa nak sapu kaya je kat muke ko dik oii..hahaha.kasik manis sikit

kojah said...

wahhh...nak bilik free gakkkk...huhu

iyllienaz said...

sila amek award di blog saya..=)

HaZiRaH HaMzAH said...

insya-Allah...marilah kita gerak bersama lg...
senyum dalam tekanan..=)
weehuu...terharu bce ayat2 papa...hua3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...