Thursday, August 6, 2009

Rupanya aku ada blog ;)


Dah lama aku tak jenguk blog ni.
Sebenarnya aku lupa.
Sejak kena chicken pox sampailah aku dah sihat-sihat ni..
Aku dah lupa yang aku ni ada blog.
Boleh? Haha..

Sebenarnya banyak sangat benda yang aku nak merepek kat blog aku ni.
Tapi bila sentuh je keyboard, semua jadi hilang..
Boleh?

Takpelah, janji korang punye blog aku tak pernah lupa.
Blog aku je aku lupa.
Huhu.

Okeh sempena kemunculan semula ni..
Boleh pulak kemunculan semula kan?
Macam ramai je peminat.
Berangan la engkau.
Haha.

Okay2..
Tadi baca punya baca blog korang terbaca la benda menarik ni hah..
Layan~~

Undang-undang seluruh Dunia.

THAILAND :

* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.

SWISS :

* Dilarang berkebun di hari minggu.

SWEDIA :

* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.

KOREA SELATAN :

* polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu yang ditahan.

SINGAPURA :

* Dilarang berjalan (bogel)
* Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.

UNITED KINGDOM :

* Dilarang menjual sayuran di hari minggu .
* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum.

MEXICO :

* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat "memprovokasi"rakan kerja selama jam kerja.
* Dilarang memaki di tempat umum.

AUSTRALIA :

* Dilarang mengangkat telepon pada deringan pertama.
* Dilarang mengenakan spenda Hot Pink di hari minggu.

YUNANI :

* Dilarang mengenakan topi di stadium , kerana dapat mengganggu pandangan orang lain.

KANADA :

* Dilarang menempel plester luka di tempat umum.
* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.
* Dilarang memanjat pokok.

PERANCIS :

* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.

ISRAEL :

* Dilarang memelihara babi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati.

AMERIKA :-
- ARIZONA :

* Dilarang memandu tanpa kasut.
* Dilarang bermain domino di hari Minggu.
* Dilarang memakai kumis palsu di gereja.
* Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api.
* Dilarang memandu dengan mata tertutup.

- ALASKA :

* Dilarang mengambil gambar beruang yang sedang tidur.
* Dilarang memberi minum bir pada rusa.
* Dilarang berjalan-jalan sambil membawa busur dan anak panah.

- ARKANSAS :

* suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.
* wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.

- CALIFORNIA :

* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.

- COLORADO :

* Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan Anda ditahan olehnya.

- CONNECTICUT

* Dilarang mencium istrinya di hari Minggu.

- FLORIDA :

* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.
* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .
* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.

- WASHINGTON :

* Dilarang menyusui anak di tempat awam.

MALAYSIA

* Motosikal wajib memasang lampu pada waktu siang

nota merepek : Ada yang betul, ada yang macam betul dan ada yang macam tak betul langsung. Tanya encik google la eh kalau nak tahu kesahihannya ;)

nota merepek lagi : Rasa macam hilang kebebasan bercerita di blog sendiri.




4 comments:

dak baik said...

hilang kebebasan bercerita di blOg sendiri....
setuju...

flip said...

kene chicken pox ad polka dot warne pink kah?? haha,,knpe hlang kebebasan pulak???

geeds said...

chicken pop?
huhu.
pity u~

and and about the undang2 thing...
its hilarious ok! LOLx~
:)

LIEZ. said...

hahaha..
klakar lah..
byk auta drpd fakta jewk..
ad bks x kart bdn lps kene chicken pox???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...