Wednesday, September 29, 2010

Mahmud? Mahmod? Marmut?


Salam Maghrib semua. Maghrib maghrib pun duduk menghadap laptop. Bukan nak siap-siap pergi azan Maghrib ke kat masjid. Kan?

Semenjak guna nombor Maxis ni, macam-macam nombor pelik masuk. Kenapa eh? Memang macam tu ke? Kalau nombor telefon tu dah tak aktif, nanti Maxis akan kitar semula eh? Jual balik? Haish. Susah lah macam ni.

Sorang call tanya "Mahmod, tengah buat apa?". Sorang call tanya "Mahmud, kau dekat mana?". Habis cari Mahmud. Cari Mahmod. Bila nak cari aku?

Tak masuk bab wish Hari Raya lagi. Bermacam-macam jenis mesej raya masuk. Baru nak seronok seronok. Sekali terbaca last mesej "Istimewa buat Mahmud". Haihhhhhhh! Mahmud lagi! Siapa Mahmud ni?

Nanti kalau ada lagi yang call aku cari Mahmud aku nak layan je. Matilah kau Mahmudddddddddddddd~

Kalau call aku. Nak cari Mahmud tak ada! Mahmod lagilah tak ada! Marmut boleh lah! Marmut tu nama lain bagi Guinea Pig! Ni hah ada Marmut dua ekor duk main dengan katak.




Nak cari Marmut-marmut ni ke?

Nota Mahmud/Mahmod/Marmut : Kesian Mahmud/Mahmod tak tahu apa-apa tetiba aku cakap pasal dia kat sini.. PEACE yaw Mahmud/Mahmod/Marmut! ;)

7 comments:

AerOn YOn Arshad said...

sekor abdul mahmud sekor siti kemut.bes x nama marmut kau.hahaha

Privacy_Resident said...

@AerOn YOn Arshad

Anak anak dia nanti aku nak bagi nama tu. Bin kau! Ok x?

maya said...

no maxis memang camtu. no aku kena block, then tetiba ade orang da pakai no mxs aku tu.. wuuuuuuu.. nak amek balik no. tu memang da x bleh lg la jawabnye.

Privacy_Resident said...

@maya

Sape suro ko biar nombor tu mati? sian dia. Haha :P

Fatin Razali said...

hahahaha..
aku pon da kene..
aku da xpakai no lame..
then mber aku tpon dy cakap ade laki mane ntah agkt.
mxs suke kitar semule no!

♥CIK SHA♥ said...

a'a kot..kalau nombor maxis die recycle agaknye..aku pernah terkena sekali..kol kawan..die pakai maxis dulu..try kol no maxis die tu sekali org len yg jawab daa..banyak kali jgk la dah terkena..haha..

kutuk maxis walaupun aku pun pakai nombor maxis..kui3..

Anonymous said...

hahahahaha!dah mcm kes aku der.owg asyik kol aku tny psl rosli.ntah rosli mane ntah.ade satu ari uh dah fed up sgt aku lyn kan aje.pegi ko mam!haha.da aku ckp ni bukan rosli.tapi ada satu ari uh,aku dpt msj ckp"balik jenguk mak,mak tngah sakit tenat" pergh!! sentap aku dari tdo.trus kol nombor tuh tak ingat ape dah.skali mak si rosli ni daa yg sakit!!ayooo!!mmg aku rasa nak bagi kaki ow time uh!hahaah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...