Monday, November 16, 2009

Anjing sound aku!


Bongek punya hanjeng. Aku lalu tengah jalan raya kot. Kenapa ko sound aku? Ko sound aku 10 kali pun kalau aku tak paham buat ape? Ko cakap bahasa hanjeng kan? Ko pi la sound hanjeng-hanjeng lain! Sepak kang mati! (lepas sepak kena samak)

Alkisah, tadi pergi Pusaneka ambik barang sikit. Ubat ketiak (ketiak tengik), minyak wangi (badan busuk), wax rambut (kusut masai). Lepas ambik barang gerak balik bilik. Dalam perjalanan ade sekor anjing sound aku dalam bahasa anjing. Hanjeng punya anjing terkejut aku. Dah ko kenapa anjing? Sound-sound aku pulak kan? Aku tak lalu tengah jalan ko pun. Aku lalu tengah jalan raya! Tak tau la pulak kalau nama ko raya kan? Kalau ye, mintak maap la ye.

So masa sesedap bawak moto preng-preng tetiba dia sound aku. So aku pun ala-ala melatah, terus termaki dia "opocot mak kau hanjeng!!" dengan penuh macho dan hensem. Nasib baik dia tak maki aku balik. Dia terus cabut lari. Kalau tak matilah dia aku maki bertubi-tubi sampai berdarah hidung. Aku tertanya-tanya kenapa dia lari? Kenapa dia lari langsung tak paling kat aku lepas aku maki dia camtu?

Sekarang bila sampai bilik, baru aku dapat fikir kenapa dia tak maki aku balik, dia terus lari, dia terus tak paling kat aku. Rupanya aku dah maki dia secara jujur. Kan tadi aku maki dia "opocot mak kau hanjeng!!" kan? So sebab tu la dia lari. Dia malu sebab aku tau mak dia nama hanjeng.. Sorry anjing. Aku bersalah ;(




Alamak! Lari weh lari! Dia tau nama mak aku! Nanti dia ngadu kat mak aku!


Nota hanjeng mak anjing : Agaknya dalam hati anjing tu cakap "matilah aku kalau budak tu bagitau mak aku yang aku main sound-sound anak orang kat jalan raya". Kan? :D

7 comments:

maya.sumaiyah said...

ohoho..bgosnye..
ko paham bhs hanjeng...

Privacy_Resident said...

aku teka je dow. siot betol sekali betol lak. haha

Ain Butterscoth said...

alahai. ko pengalaman dgn hanjeng. aku pengalaman kene mara dgbn "suami" monyet. aku nak lalu ke bilik. die laki bini dok kat tangga. aku igt nk wat macho je men bantai lalu jek. skali suami die mara aku. pk aku nk ngorat bini die. aiyokk. bini ko klu lawa xpe gak... nak gak aku usha... monyet mara aku tp aku lupe nk ckp "oh mak kau monyet!!"...mst die takot da pasni tgk aku kan?

opahcute('',) said...

hmm...apakah???

Paan said...

Anjing jiran umah sewa gua kat shah alam ni cute.

miss izan said...

mmg tepat dengan nama blog ko! merepek!
;P

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

kau tau nama mak dia jer kan..kau tau nama anjing yang sound kau apa??doggie nama dia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...