Friday, February 12, 2010

Tujuh (7) amanat sebelum up up and away!


Sekali sekala berangan jadi PowerPuffGirl Superman apa salahnya kan? Hahah!

Away lagi. Kali ni ke Perak. Apa nama tempat tu? Alahai lupa lak. Janji Perak. OK? Haha. Pergi jap lagi pukul 3 petang. Jumaat sampailah Isnin.. ;)

Sebelum pergi nak tinggalkan amanat (macam nak gi mati je).. 

Pertama, jangan nakal-nakal. Bukan lagu aliff yang please please please kamu boleh bla tu..

Kedua, jangan hisap rokok. Haiyo dah takde amanat lain dah ni. Jangan hisap rokok jugak yang aku amanatkan. Tapi oklah kot since ia memberi kebaikan untuk semua. Tetiba je gila hari-hari Jumaat ni.

Ketiga, Kamu kena kuat. Haiyo kena kuat apa ni? Batin ke? Hehe. Ngokngek. Kena kuat la tak kisah ada masalah ke apa ke janji kena kuat. Kalau dah berubah jadi yang lebih bagus dari yang sebelum ni, bila masalah datang, SILA jangan KEMBALI seperti dulu. Maju kedepan. Yelah bila kata maju. Kedepan la jawabnya kan? Mana ada maju ke belakang. Ingat! Kena kuat. *Haish macam tuju kat seseorang sangat. Haha!

Keempat, jaga hubungan. Kalau dulu kekasih. Bila dah tak sehaluan, kita namakan KAWAN. Bukan MUSUH. Ingat. So kalau jumpa tepi jalan selisih bahu ke still boleh tegur "Hai kawan. Sihat?" bukan "Hai hanjeng. Bila nak mati?". Paham kan? Heee.. ;)

Kelima, Terima kasih. Untuk SEMUAnya.

Keenam, Maaf. Pun untuk SEMUAnya.

Ketujuh, SELAMAT TINGGAL..

Nota Superman : Aku bukanlah Superman, aku juga bisa nangis.. *erk!

Nota PowerPuffGirl : Bila berhubungan, JAGA hubungan. Bila berhubungan, biar ADIL dan SAKSAMA. Bila berhubungan, JANGAN tabur kata-kata MANIS. Bila berhubungan, jangan SEDAP sorang-sorang. *haish tiada unsur lucah ok! :P

2 comments:

miSs tEry said...

smoga pergi dan kembali dgn selamat....
jgn gedik2....

Ah Fatt said...

baik kakak ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...