Thursday, March 4, 2010

Surat untuk orang besar.


Assalamualaikum. Yoyo waazzup Bro? Hari ini Gua nak tulis seketul surat buat lu Bro. Tujuan? tak payah tahu lah Bro. Gua saja-saja rindu kat lu, then Gua bikin la surat ni. Lu mesti bangga kan Gua tulis surat ni buat lu? Kan?

Bro, lu orang besar. Gua orang kecik. So sebab lu orang besar, lu punya partner pun orang besar Bro. Kan? Gua ni orang kecik. Badan pun kecik tak besar macam lu. Partner Gua pun orang kecik.

Bro, walaupun kami ni orang kecik, kami tahu gak pasal maruah Bro. Dari lu yang jawatan besar, pipi besar, perut besar tapi otak kecik sangat tu kenapa Bro? Maruah lu mana? Lu kan dah ada partner? Kenapa nak cari partner lain lagi Bro? Lu bukan main dulu main-mainkan orang kecik-kecik, dah puas lu tinggalkan kononnya sebab lu dah ada partner yang lu dah janji nak commit. So pergilah Bro, pergi kat lu punya partner yang lu commit sangat tu. Dah orang kecik yang lu tinggalkan ni takpelah nak buat camne kan lu amek dia pun time lu punya partner berambus pergi masuk hutan mane ntah kan? Bila lu punya partner dah balik, lu tinggal terkangkang-kangkang orang kecik ni kan?

Bro, Gua bukan nak ungkit Bro. Lu dah besar. Orang besar. Pengalaman pun besar. Perangai tu boleh besar sikit tak Bro? Lu ingat lu punya jawatan besar-besar, kami yang kecik-kecik ni takut sangat ke Bro?

Sekarang bila lu sorang-sorang. Tengah bosan apa semua, lu nak cari balik orang-orang kecik ni kenapa? Waklu la Bro.

Bro, lu ensem sikit je dari cibai Bro. Kalau cibai letak tepi muka lu dah tak macam kembar ke Bro? Bro, lu pegang jawatan penting Bro. Ramai orang hormat lu Bro. Gua pon hormat lu kaw kaw dulu Bro. Sampai Gua tau lu punya rahsia babi tu, besar tahi hama pun Gua dah tak hormat kat lu Bro. Lu tak ubah cam Babi Bro. Lu ingat dengan rupa, dengan jawatan, harta benda itu segala lu boleh suka-suka main perasaan orang ke Bro? Lu silap kot.

Bro, lu ada kereta. Jangan sampai nanti lu tengok kereta lu dapat hadiah pasu bunga dari tingkat 3. Bro, lu ada ramai kenalan. Jangan sampai nanti semua kenalan lu tau pasal lu punya rahsia. Bro, lu orang luar. Jangan buat besar kepala duk dalam tempat orang Bro. Jaga-jaga Bro. Jangan silap langkah dah la lepas ni k Bro? ;)

Ok Bro terima kasih dari Gua buat lu. Dengar cerita lu nak mintak jawatan baru Bro? Moga dapatlah Bro. Lepas ni boleh makan orang lagi. Kan? Celaka punya manusia.
Gua cau dulu lancau. Bye.

Nota buat Bro : Bro, lu senyum-senyum jugak. Lu ada otak lu pikir lah sikit. Belajar sampai master tapi otak letak lutut payah jugak Bro.

4 comments:

maya said...

mak aih..
ko marah kat sape ni..
gile emo ko..huhu

~d(t____t)b~ said...

sabau ye~~

ahmad mmohd said...

ko nak aku tolong ke??.
ok..cpt gtau..
pe yg ptt aku wat..

ahmad mmohd said...

ko nak aku tolong ke??.
ok..cpt gtau..
pe yg ptt aku wat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...