Friday, July 30, 2010

Order Pedas Giler!


Entri kali ini adalah antara entri yang aku godek-godek dalam draft. Banyak wo yang duk berlonggok dalam sana. Kebuntuan idea nak update blog so godek balik dalam draft.

Kisah nya pasal Restoran BBB. Budak-budak UKM memang kenal kan restoran ni? Antara restoran yang glemer kat Bangi ni. Tak kan tak tahu kan? Maklumlah makanan kat sini boleh tahan sedap. Ye ke?

 Ni dia Restoran BBB.

Dulu.. Dulu lah. Dah lama dah. Restoran BBB ni antara restoran favourite aku. Memang suka makan kat sini sebab sup dia memang superb. Meleleh!~

Tapi disebabkan satu kes. Tukang ambil order dia punya pasal. Sampai sekarang (Dari 2nd semester 1st year) aku dah tak pergi sana. Menyirap! Menyirap! Geram. Bodoh punya tukang ambil order!

Kes dia, ada satu malam tu aku ajak kawan aku keluar makan. Kawan aku ni tak pernah makan kat Restoran BBB ni so aku cadangkanlah makan kat sana. Excited terlebih sebab sebelum-sebelum ni makanan kat Restoran BBB tak pernah menghampakan aku. Beria-ria ajak kawan-kawan aku ni.

 Excited sangat!

Sampai sana, tukang ambil order yang bengong ni datang nak ambil order kitorang. Dengan muka ala-ala kambing datang bulan. Muncung. Nak marah-marah kat kitorang. Apa masalah dia ntah. Kalau ada masalah, datang bulan ke, nak marah apa ke jangan lah lepas kat kitorang ni. Kitorang pelanggan kot. Haish. Bangang!

Ingat Gigi dia keluar macam ni dia garang ke?

Kami order sup daging, daging masak merah.. Etc.. Etc..

Yang sampai kat kami, sup cabai, daging masak cabai.. Etc cabai... Etc cabai. Cibai punya tukang ambil order.

Kami dah pelik dah. Nak makan pun tak boleh makanan yang sampai tu. Hirup sikit je sup tu dah berasap-asap dah rasanya. Macam mana nak habiskan?

So kami panggil lah orang belakang (Orang dapur) yang tukang baca order. Kami tanya pasal makanan cibai eh silap. Makan cabai-cabai tu semua. Dia cakap "Tadi order semua PEDAS GILER?!!"
Kami terpinga-pinga. Tak terkeluar sepatah pun dari kami mintak makanan pedas. Inikan pulak PEDAS GILER. Memang giler punya tukang ambil order!

Masa kami marah-marah tu, tukang ambil order yang bengong ni dah kecut-kecut hilang dah. Dah lari masuk tandas barangkali. Sampai sekarang kami tak tahu apa masalah dia. Dan sebab dia lah kami sampai sekarang tak pergi sana dah. Orang macam tu patut kena cabai je mulut, lubang idong, lubang telinga dan segala lubang yang ada!

Wops! Lubang apa tak tau!

Nota cabai : Bukan anak tokey pun! Berlagak nak marah orang tak tentu pasal. Anak tokey pun takde nak marah orang tanpa sebab kot! Cibai lagi!

4 comments:

hanie bonie said...

mcm bongoks je... da2...aku yg xpnah pg pun aku nk boikot je.. xmo pg.. bia bankrup...pdn muke!!! hahaha

elly suehaily said...

aku pun bengang je dgn tukang amek order tu dulu.
order air epal dah 7 kali x sampai2.kali ke 8 baru sampai!
topex ko penah try Nim's kat sg ramal?

nn said...

tak suka makan kat BBB sebab lembab gila tempat tu. tak ada orang pun food sampai lambat...

FarhanaDr said...

Erk.. Banyaknye cabai.. Hehe.. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...