Tuesday, August 3, 2010

Guinea Pig | Tikus Belanda.


Haha. Aku sekarang bela dua ekor lagi Guinea Pig. Lagi? Yelah. Lagi. Sebab yang dulu aku bela dua ekor dah mati. Kesian. Aku tak paksa diorang mati eh. Diorang yang nak mati. Hmmm.. Ini gambar yang mati dulu. Comel. Sinjuk & Moist. Rindu diorang! ;(

Tapi apa boleh buat. Semua pun akan mati. Tak sekarang. Akan datang. Chewah. Tapi betul lah! Kan? :P

So yang mati, matilah korang. Yang hidup teruskan hidup. So untuk teruskan hidup, aku beli lah lagi dua ekor Guinea Pig ini. Sebab aku dah minat binatang ni. Aku tetap nak bela. Nak jugak! Nak jugak! Puas aku cari sana sini tapi tak ada pun Guinea Pig yang aku nak. Yang ada kat kedai haiwan peliharaan pun yang tak best. Tak menepati cita rasa. Wek!

Thanks to Dato & Datin (Kawan-kawan satu universiti dengan aku) atas kesudian bawak aku pergi tempat yang aku namakan Syurga Guinea Pig. Banyaakkkkkkkkkkkkkkk Guinea Pig kat sana wa cakap sama lu! Cun melecun! Meleleh aku tengok sekor-sekor!

Nak dijadikan cerita, aku belilah sikit. Sikit tu banyak mana? Sikit tu dua ekor. Sebagai pengganti yang dah mati tu. Kalau dulu nama Sinjuk & Moist. Yang kali ini aku namakan Steado & Deado. Sebut betul-betul. Jangan sebut Dildo ok?! Wops. ;)

Gambar Sinjuk & Moist aku dah letak dulu dalam entri lepas-lepas. Entri kali ini bagi peluang kat Steado & Deado pulak untuk interframe. Layan gambar ok. Comey diorang ni. Serius! ;)

Ini Sinjuk (Yang dah mati)...

Ini pun Sinjuk..

Sinjuk.. Gua rindu Lu ah! ;(

 Pengganti Sinjuk adalah Deado. Sama warna dengan Sinjuk. Sebijik sama lah. Hehe.

Kan? Sama tak?

Memang nampak sama macam Sinjuk.  


Seterusnya Moist. Warna coklat. Pun dah mati.

Moist 

Pengganti Moist pun lebih kurang je warna dia. Cuma yang ni coklat ada hitam-hitam sikit. Steado nama dia.

Steado. Comel tak? 

 Steado, Steady lah! ;)

Sinjuk & Moist. Mati sudah..;(

 Steado & Deado. Masih hidup..;)

Klik lah segala gambar yang ada untuk tumbesaran bontot korang. Heh.

Untuk pengetahuan korang, Moist & Steado adalah Guinea Pig jenis Abyssian. Sinjuk & Deado pulak Guinea Pig jenis biasa atau normal, atau American. Jomlah bela Guinea Pig! ;P

Nota Tikus Belanda : Harap-harap korang (Steado & Deado) janganlah mati cepat sangat eh. Wuwu.. Aku jaga korang elok-elok ok. Janji! ;)

8 comments:

Sir Marcello said...

my question are:
ecece

1. kenapa 2 ekoq sebelum nie leh mati?
2. tunjuk r skit cage dia
3. umur dia?

aku takda guniea pig..tapi hedgehog...leh kot bg depa berkawan...hahaha

Privacy_Resident said...

@Sir Marcello
2 ekor baru ni mati sebab apa pon tak tau. maybe dorg memang berpenyakit sejak dari aku beli kot.

nanti aku letak gambar cage dia. segan sebab cage warna pink!

umur dia dalam beberapa bulan kot. haha tak tau la lupa nak tanya.

hedgehog lawan guinea pig aku, matilah guinea pig aku! takleh2! haha

senandung semalam said...

comelnye ;)

izansalleh® said...

tapi ka topex, nanti aku malas la nak kasik makan, bersihkan umah dia and ape ntah lagi kene wat, ko wat kan boleh? aku nk tumpang manje2 je...HAHAHHA

Ery Farieha said...

geng sherah
hehehe
aku suke kucing je
ngeee

hilma said...

org kata kalo tangkap gmbr binatang t dy mati..betul ke?

android_pegasus said...

comel!
beli kat mne yg murah?
hahah..

andaq said...

hello..
boleh tau kat mana beli? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...