Friday, November 19, 2010

Gambar mak dalam dompet.


Apsal? Segan orang tengok gambar mak lu dalam dompet? Pergi bayar makanan kat kaunter habis cover tutup-tutup dengan tangan takut orang nampak gambar dalam dompet tu gambar mak. Mak sendiri. PIGIMAM.

Kalau gambar awek bukan main tayang. Gambar mak bukan main nak sorok? Apa ke manusia kau? PIGIMAM.

Kau ingat ni.

Dalam Hadith Sahih Bukhari, seorang lelaki bertanya kepada Nabi Muhammad s.a.w. maksudnya :

“Siapakah yang perlu kita hormati dan kasihi selepas Allah dan Nabi?”

Jawab Nabi “Ibu kamu”

“Selepas itu?”

“Ibu kamu”

“Selepas itu?”

“Ibu kamu”

Kali ke 4 lelaki itu bertanya, “Selepas itu?”

Jawab Nabi “Ayah kamu”

Ya. Kau ingat ini!


Nota : Emosi pulak kan?

11 comments:

© bLurr said...

Who's next?? *teringat lagu tu plak* :P

ayie said...

hoho terasa lak entry ni..huhu

nanad said...

uishh..garangnyerr..
saya tak malu pun letak gambar mama kat purse ;)

Hunny Maldini said...

aku slumber je letak.
malahan berbangga.
haha

zey said...

lahh..apa ada malu letak pic mak.. huhuu~~

♥CIK SHA♥ said...

lohhhhhhh..ade ke orang malu letak gmbr mak sndri dlm dompet??pelik betul..haishh..

twinkle twinkle said...

gud gud,,bgs utk sedarkan org

Cik Miza said...

bagus entry nih. tapi perasan x, yang komen x malu buh gambar mak kat sini adalah pmpuan.kalau lelaki, mmg idak le kan???

padahal kalau mak tu, sayang anak jantan lebih selalunya!

Puteri Iqa Izyan said...

ade ke yg mcm tuh?
haih.

Perempuan itu Bunga, Teddy Bear dan Coklat | Alahai Perempuan I

Fahmie said...

eh2.boleh gitu.siot jer.tapi kan org tak pernah pulak ade gambar sape2 kt wallet nie.so tak terase.tapi abg aku tampe segan silu.aku respect la cm nie dgn abg aku.^_^

Terkini:
1. Akhirnya Berakhir Sudah
2. Entry Ke-47 Nie Entry Paling Panjang Aku Pernah Tulis
3. Bila Aku Jumpe Perempuan Yang Aku Benci

Mimi Saidi said...

good entry~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...