Monday, November 8, 2010

Mak sayang orang tak?


Seminggu sekali pun jadilah. Janji jangan tak tanya khabar mak langsung kat kampung. Seminggu sekali pun dah kira menghala ke sebelah derhaka dah tu! HAHA. Kalau sibuk sangat apa boleh kata kan?


Tak tahu nak cakap apa dengan mak? Haish. Nak cakap dengan mak pun tak tahu? Meh sini nak ajar.



Aku  : Hello, Pejabat Polis Kuala Pahang. Saya nak buat report.
Mak : Kau nak pelempang ke?
Aku  : Ops garangnya Puan Polis ni.
Mak : Dah! Dah!
Aku  : Ok! Ok! HAHAHA. Mak, watpe tu? Sihat? Dah makan? Makan apa tadi? (Satu nafas).
Mak : Mak duk saja ni. Sihat. Dah makan. Makan chicken chop je. (Satu nafas jugak).
Aku  : Oh hari-hari pun makan chicken chop?
Mak : Biasalah sekarang mak layan western je. Kau sihat tak ni? Dah makan?
Aku  : Sihat. Makan dah. Saje je telefon mak. Nak tanya mak sayang orang tak??
Mak : Kau buang tabiat ke apa? Kalau tak sayang, kecik-kecik dulu kau dah duduk dalam tong sampah dah.
Aku  : Gulpp! (telan air liur). Boleh tahan sentap jawapan mak...



Haaa! Rasanya kalau cakap banyak tu habis tak kredit korang sampai 10 ringgit? Dah pergi call mak sana!

10 comments:

maya.sumaiyah said...

hahahaha.. lawak la.. "kau nak pelempang ke"? hahahah.

bedah said...

kalau misscall je pas tu mak tepon balik. kira orait gak la kan??

haleinaitis0311 said...

orait gak bed..
mak ak kalo tepon asyik nanye..bile balik..huhu..sedey ase

Cik Miza said...

haha.. nak call mak sekarang dan tanya sayang ke tidak!

L0mP@T T@Li said...

ha3..slalu gner ayat merepek cm ni lau tepon mak~~hak3...mak kat kg layan je lah anak dia merapu~~ha3

nanad said...

selamat hari mak T_T

i'm shin... i'm inesen said...

mak kamu leh geng ngan makcik merry laa... huhu

♥CIK SHA♥ said...

hahaha..aku dulu time belajo main miskol je dgn mak..pastu mesti mak aku kol balik..kui3..

MrZuRied said...

ak sllu miskol jerk..
haha..
pastu nnti konpem mak ak tpon balik..(padahal ayah ak wat bil sbb nak tpon family sng free)

Jey Yusuff said...

selamat terbaca cara nak komen 2. hihi.. kenapa sentap sangat jawapan si ibu tu... salam perkenalan dari saya jey yusuff. jey follow blog anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...