Saturday, November 20, 2010

Selamat tinggal Meki..


Pemergian Meki sungguh tidak dijangka oleh tuannya, SharpexMuddy mahupun aku sendiri. Punca kematian masih tidak diketahui. Bedah siasat pun tidak dilakukan.


Entri sebelum ini ada aku cerita pasal Meki kepunyaan SharpexMuddy kan? Ya, Meki. Meki dah mati. Tak tahu kenapa. Aku sedih kot seposen. Walaupun bukan aku punya Guinea Pig tapi Steado Deado pernah tinggal dengan Meki seminggu kot. Haish!

Meki warna hitam & coklat.
Gambar cilok dari handphone Sharpex.



Sekarang Glaa, isteri Meki tinggal seekor diri. Janda berhias. Namun, menurut apa yang diceritakan oleh SharpexMuddy, selepas kematian Meki, Glaa menjadi semakin riang berlari dan melompat. Adakah kematian Meki telah dirancang oleh Glaa? 

Glaa warna hitam, putih & kuning teh tarik (?).



Rest In Peace Meki. Always love and never forgotten.

9 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

ee..comel la warna dia :P

Perempuan & Tepung | Alahai Perempuan II

HaMiZah said...

kesian meki. mati dibunuh isteri sendiri.haha

Oong-ong said...

hahaha...mcm pembunuhan bersiri plaj...jgn crikan die laki bru..ade plan gak nk bli GP ni..hehe..bpe lama ek die hiup

JRY said...

Persaingan merebut tempat ni. haha

Ain Suka Biru said...

ko igt ni cite mexico ke
hahaahhaa
kematian dirancang
pandai dorang ni ek

hamzah ian said...

berapa lu beli ni???

♥CIK SHA♥ said...

mungkin Glaa gembira sebab lepas ni die dapat laki baru kot..hahaha..

[ sHarpEx ] said...

xkan ku beli dia laki baru.
haha

kalau panjang umur, gp boleh cecah 3-5 tahun. kalau x, jadi mcm meki, diracun bini sendiri.

kalau kat pet shop, around rm50-rm100. tapi aku beli dari ladang. kat sg buaya banting. boleh dapat rm30-rm40.

nadey said...

takziah ek....

btw akak keje kt klinik haiwan....kalo nk dtg mai la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...